21 Temmuz 2014 Pazartesi

Hangi Aylarda Hangi Balık Yenmeli?

Yılın her mevsiminde her türlü balığı bulabilmemize ragmen bazı balıklar bazı aylarda daha lezzetli ve daha yağsızdır. Restoranlarda genelde balık çeşitleri sabit olsada eğer evinizde kendinize balık ziyafeti çekmek istiyorsanız işte balık pazarında hangi aylarda hangi balıkları tercih edeceğinizi kolaylaştıran bir tablo:


OCAK: Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit, çinekop, kofana, minakop


ŞUBAT: Kalkan, Lüfer, Tekir , Uskumru, Palamut, Gümüş balığı, Kefal


MART: Kalkan, Kefal ve Levrek için en iyi zamandır.


NİSAN: Levrek, kılıç, kırlangıç bu mevsimde boldur.


MAYIS: Barbunya, tekir, ıstakoz, levrek, dil balığı, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit için en iyi zamandır


HAZİRAN: Levrek, Çupra ve Karagöz


TEMMUZ: Temmuz ayı Sardalya mevsimidir, ayrıca Tekir ve barbunya


AĞUSTOS: Palamut, Sardalya, kılıç, mercan, sinarit, ıstakoz ve pavurya için en güzel mevsimdir.


EYLÜL: Kolyoz, izmarit Eylülde sardalya, kılıç, lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bolca çıkar.


EKİM: Ekim ayında her çeşit balık genelde taze ve lezzetli olur.


KASIM: Pisi, torik bu ayın gözdesidir.


ARALIK: Hamsi, tekir, uskumru, lüfer, palamut, torik



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder