24 Aralık 2014 Çarşamba

Sarı kantaron çayı

Sarı kantaron çayı oldukça yararlı bir çaydır. Ancak Türkiye’de genelde çay olarak pek tüketilmez. Bu bitkinin asıl anavatanı Kuzey Avrupa ve Asya’dır. Ancak sadece buralarda değil dünyanın pek çok yerinde bu bitkiyle karşılaşabilirsiniz. Sarı kantaron denilmesinde ki en büyük etken bu bitkinin sarı ve parlak çiçekleri olmasındadır. Türkiye’de genelde yabani olarak yaylalarda büyüyen bu bitkinin çok bakıma ihtiyacı yoktur ve kolay büyür bu nedenle bir saksı içerisinde çok kolay büyütüp çayını içebilirsiniz. Türkiye ‘de sarı kantaron çayının pek kıymeti bilinmese de özellikle Avrupa ve Amerika’da en fazla çay olarak tüketilen bitkiler arasına girmiştir. Aslında bu bitkinin Amerika’ da bu kadar ünlü olmasının bir nedeni de genelde depresyon tedavisinde ek olarak önerilen bir bitkidir.


Sarı kantaron çayının yapmak istiyorsanız tek yapmanız gereken şey kurutulmuş  kantaron yapraklarını sıcak su içerisine koyup yaklaşık 10 dakika demlemeye bırakırsanız çayınız hazır demektir. Bu çay ayrıca cilt sağlığında, uykusuzluk problemlerinde, huzursuzluğu gidermek için, bel ve baş ağrılarında da kullanıldığı belirtilmiştir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder